27 Aralık 2007 Perşembe

Bireysel Gerilla

Beşiktaş'ta bulunan, benim gördüğüm en orijinal ders ilanlarından biri.


Bir sürü enstrüman dersi ilanı görürüz, dikkatimizi bile çekmez, anlamsız kağıt parçalarından başka bir imgelem oluşturmaz değil mi? Bu, kesinlikle kafayı çevirtip "Bu da neymiş?" dedirtiyor.

5 yorum:

admin dedi ki...

Kesinlikle mükemmel. Direk dikkat çekiyor, farklı ve en önemlisi, çok güzel çizim! :)

esrArengiz dedi ki...

çok güzel gerçekten. bireysel anlamda yapılan gerillalar içinde bale dersi olan ve tel. kısımları balerin eteği şeklinde yapılan ilandan sonra gördüğüm en hoş çalışma olarak aklımda kalacak.

yalnız tel. yazsaymış daha iyi olmaz mıymış. hem stüdyoda diyerekbr profesyonel hava estirmiş hem de müracat bilet mehmet amcaya diyerek bizleri güldürmüş :))

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Arkadaşlar;
Duruma şöyle bir açıklama getireyim.
Zannedersem vandalizm kaygısıyla bu çizim bizzat İETT biletçisine emanet edilmiş, ve İETT biletçisi de insan yönlendirdikçe komisyon alıyor olabilir.
Bu fotoğrafı çektim ancak hemen ardından söz konusu biletçi ile neredeyse kavga ediyorduk. Kendisi fotoğraf çekmenin ücrete tabi olduğunu söyledi, ben de turistik olup olmadığını sordum =) Ardından bir tatsızlık yaşadık tabi, detaylara girmek istemiyorum.
Kasım ayında çektiğim bu fotoyu yayınlamayı da düşünmüyordum ancak sonra anlamsız bir sinir yapmamak gerektiğini düşündüm, sizlerle paylaştım.
Fotoğrafını çekip WOMM'unu yapacağımı bilse bunu çizen insan bana bir teşekkür etmez mi? Ben ederdim mesela. Biletçi bir şekilde komisyon alıyorsa haklı olarak daha etkili bir mecrayı istemeyecektir.
Para insanlara her şeyi yaptırabiliyor malesef.
Kıssası ve hissesi böyledir yani o İETT biletçisinin =)

Adsız dedi ki...

her farklı görünen işe gerilla demeyi bıraksak, açsak iki okusak ne hoş olur

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

isimsiz;
Keşke ismimizi cizmimizi açıklasak, böylece karşımızda savımıza cevap verecek bir muhatap bulsak (çünkü kimliği olmayan kimseleri ciddiye almıyorum), açıp okuduğumuz bilgileri de "bilmeyenlerle" paylaşsak, bence o zaman daha hoş olur.