14 Şubat 2008 Perşembe

Sevgiliye Kurabiye

Bu yazı aslında Arçelik'in yaptığı bir web sitesi hakkında, ancak ben yine de bir girizgah yazmak istiyorum. Malum, bugün sevgililer günü.

Şubat ayının başından beri nereye kafamızı çevirsek kalplerle bezeli showcard'lar, billboard'lar, görseller, vitrinler görüyoruz. Radyo spotları "Seni seviyorum" cümlesini (sanki söylenmesi çok basit bir cümleymiş gibi) beynimizin içine kazımak istercesine art arda tekrar ederken, haber sitelerinde ve TV'de bu "özel gün" için hummalı çalışmalar yapan kuruluşları görür, tüketiciler olarak pahalı trendy mekanlarda rezervasyonlarımızı hemen yaptırmamız konusunda uyarılırız.

Web'de gezinirken bile bir sürü banner görürüz, kimisi gözümüzün içine girerler, "14 Şubat'a sevgilisiz girmeyin" gibi "acaip" sloganlara rastlarız (sanki marketten alabilinecek bir şeymiş gibi). Hatta 14 Şubat geldiğinde bir çok site logolarını (kimisi abartıp temalarını) bile değiştirirler. (Benim en çok hoşuma giden Youtube'un logosu oldu).

Çevremizdeki insanlar birbirleriyle ya da direk bizimle sohbet başlatırlar "Eee, sevgiline ne aldın?" ya da "Perşembe akşamı programınız ne?" diye. Varsa zaten sorun yoktur, yoksa da içinize kurt düşer.

Gider bir hediye seçer, ya da bir program yaparız. Yaptıktan sonra da düşünür, bizim için bugünden daha anlamlı günler olduğu halde neden böyle bir eyleme giriştiğimizi sorgularız, ama çok geç olmuş, köprüyü çoktan geçmişizdir...

Kimi için önemsiz, kimi için önemli, kimisi de öneminin olmadığını söyler ama bir şeyler bekler hep. Ne olursa olsun, özünde tamamen anlamsız bir gün, tutarlı bir iletişimle kısmen anlamlı hale getirilmiştir.

Arçelik üşenmemiş, "Sevgiliye Kurabiye" adında bir site yapmış. Ben siteyi beğendim, hem müziği hem de arabimi çok güzel olmuş. Üstelik bir de yapılan kurabiyeleri sevgiliye gönderme konsepti çok hoş. Ben de bir kurabiye yaptım, kuş şeklinde olsun istedim ama biraz yarasaya benzedi. El işim her zaman zayıftı zaten...


Doğumgünleri ya da sevgililer günü gibi sembolik günlere hiç inanmasam da, itiraf etmem gerekir, sanal bir kurabiyeden fazlasını yaptım. Bugün için değil, uzun zamandır yapmak istediğim için...

İnansanız da inanmasanız da sevgililer gününüz kutlu olsun.

1 yorum:

Burcu Tüzün dedi ki...

Yaaa ben bunu kaçırdım. Arçelik'in eski interaktif ajans müşteri direktörü olarak bunu itiraf etmekten utanıyorum.Hoş geçenlerde ziyaret için eski ajansıma gittiğimde kaçırdığımı söylediğim için az daha üstüme çullanacaklardı. Neyse sonradan görebildim neyseki affettirdim kendimi. Bence de çok güzel olmuş. Senin vasıtanla burdan da eski ajansıma ellerine sağlık diyorum ve öpüyorum heheh :)