25 Şubat 2008 Pazartesi

Pepsi Max mı Coca-Cola Zero mu?

Aysel Gürel'in vefat etmesinden sonra Pepsi, Max için çekilen 2.reklam filminin medya satınalması çoktan yapıldığından (ve milyonlarca lirayı haklı olarak çöpe atmak istemediğinden) filmi yayından kaldırıp yalnızca arka arkaya okunan 2 adet spot koymuştu.


Şimdi yine TV'de orijinal reklamı görüyoruz, bu sefer sonuna "Aysel Gürel'i saygıyla anıyoruz" diye eklemişler. Ben de, "acaba bu filmi yeniden yayınlamak konusunda insanlardan feedback almışlar mıdır?" diye düşündüm.

Merak ediyorum, Coca Cola Zero'nun da pazara girişiyle paniklediler ve içgüdüsel bir şekilde yeniden yayınlama kararı mı aldılar? Yoksa kamuoyu yoklamasını yapıp planlı bir şekilde filmi yeniden mi yayına soktular?

Dikkatimi çeken bir başka şey, şu sıra her yerde Coca Cola Zero'nun olması. Fast-food'lardaki bardakların üzerinde, bakkal-marketlerde dönkart'larda, floor sticker'larda ve posterlerde, en önemlisi, tüketicinin elinde ve dilinde.

Pepsi Max sansasyonel reklamına rağmen ilk çıktığında Zero kadar konuşulmadı. Herkes Zero'nun tadını konuşuyor, herkes Zero'yu deniyor. Bu, Coca Cola sihri olsa gerek. Lansman etkisi olup olmadığı yakında belli olur...

4 yorum:

Zafer Yılmaz dedi ki...

Normal ile diyet kolanın arasında bir tadı var Zero'nun. Pepsi'den daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. İçirin, hele ki diyetteyseniz kesin için :)

shell-do dedi ki...

2007, Mayis 15 den beri içmiyorum, bir şey eksilmedi, bence hiçbirini içmeyin

Adsız dedi ki...

Zero'nun tadını beğenmedim. Coca cola original kanundur :)

Adsız dedi ki...

Şahsen ben çok beğendim ve gördüğüm kadarıyla benim gibi beğenenlerde oldukça fazla. Bence gerçektende coca cola tadında. NOKTA :)