14 Mayıs 2008 Çarşamba

İSPARK yalnız para toplar

Sevgili hocam Ahmet Durul dün akşam benimle bir ikilemi paylaştı, ben de sizinle paylaşmak istiyorum.

İSPARK, bildiğiniz gibi şehrimizin modern ve yasal otopark mafyası. Bu araç kabul fişi de açık açık yalnızca park eden arabalardan para toplandığının altını çiziyor.

Sloganlarının altını aşağıdaki görselde mavi renkle çizdim. İşi tuhaf hale getiren kısmı ise koyu ve büyük puntolarla, sloganlarından önce yerleştirdikleri uyarı metni. Onu da kırmızı renkle çizdim.


Güvenle park iddiasının yanında araçta bırakılan eşyalardan sorumlu olmayan bir müessese. Nerede güven?

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz gibi bir ifade de var. Alternatif var da sizi mi tercih ettik?

Keşke alternatifi olsa da gerçekten hizmet veren, dürüst işletmelere para kazandırsak.

5 yorum:

Aylin dedi ki...

Ben Ispark'in fiyat stratejisine sinirleniyorum. Yanyana iki sokaktan birisinde saati 5 ytl iken digerinde 4 ytl olmasi cok anlamsiz. Burberry's in onune park etmek neden daha pahali olabilir ki? O sokagin digerinden farki ne ki?

bilog dedi ki...

arabayla değil toplu taşımayla seyahat eden biri olarak benim merak ettiğim konu şu, normalde park etmesi yasak olan durak önlerine ispark görevlileri nasıl araba çektiriyorlar? bigün arayıp şikayet edicem buraya yazıyorum kanıtı olsun:) eğer "gayet normal devletiz biz yasayı çiğneyebiliriz" cevabı alırsam, bir diğer yorumda görüşmek üzere diyorum sizlere...

Adsız dedi ki...

ispark gelmeden önce değnekçi denilen illetten kim böyle bir fiş alabilirdi sorarım size.. kayıt dışı bir ton para.. bunun önüne geçildi ispark sayesinde.. avrupada her yerde bu parkomat uygulaması var ayrıca o fiş aracımın o saatte orda olduğunu gösterir hizmett hattı bile var fişte şikayet edbilceğim muhatap olabilceğim bir kurum var karşımda değnekçi varken bunları yapabilirmiydik bence yetkilileri kutlamak lazım ülke istihdamına ve ekonomiye katkısından dolayı..otopark sorunu istanbulun en büyük sorunlarından biri bence

bilog dedi ki...

değnekçilerin önünü alamamak para toplamayı haklı çıkarmaz bence. beceriksizliklerini ortaya çıkarır.

Adsız dedi ki...

abide-i hürriyetin yarısından ispark para topluyor, ispark dolu olduğunda caddenin kalan yarısından (otopark yasaklı) polis ceza kesiyor (vatandaşın yararına)
gece 22.00 de 2 saatiniz olduğunda ispark ta araba kalmamasına rağmen görevli geliyor ve tekrar 5 TL alıyor (vatandaşın yararına)