29 Ağustos 2007 Çarşamba

Plajda elbiseyle güneşlenmek?

Cengiz Semercioğlu bugünkü yazısında Cola Turka reklamında bikinili kız olmadığından bahsetmiş, sonunda da demiş ki;

"Bütün kızlar plajda neredeyse boğazlı kazakla dolaşacaklar. Madem bu kadar hassas olacaktınız, keşke plajda çekmeseydiniz reklamı..."

Şu bilinen bir gerçek ki, dünyanın en büyük markalarına sahip grupların birçoğu Yahudi asıllıdır. Peki, onlar ideolojilerini ticarete alet ediyorlar mı? Ben hiç şahit olmadım.

Ülker bence yapacaksa ya kendi ideolojini takip ederek kendi hedef kitlesine ulaşmalı, ya da "çılgınca eğleniyoruz!" tarzı reklamlar çekecekse, muhafazakarlığını kenara atmalı. Yoksa gördüğümüz gibi, "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" durumları oluyor.




Youtube'da video hakkındaki bir yorum da olayın, bu blogda bahsetmekten sakındığım bir başka yüzü;

"hangi plajda görülmüş kızların günlük elbiseyle güneşlendiği yada dolaştığı? her plajda bikinili yada mayolu kızlar olur.
Yaşlı bir erkeğinde elbiseyle oturması bile artık yok. hangi zamanda yaşıyoruz hangi ülkede yaşıyoruz. ülkemizi böyle mi tanıyacak yabancılar? ... tam bir ülker grubuna yakışır bir reklam! ... aynısı sunny reklamı içinde geçerlidir."

4 yorum:

esrArengiz dedi ki...

Sunny reklamı için de benzer eleştiriler var. (her ne kadar cola turka reklamı gibi saçma değil kurgusu. turka reklamı bana hiç bir şey ifade etmiyor, kelimenin tikkycesi banal yahuu.)
Sunny reklamında da kaslı bir erkeğimiz maşallah kameralara seksi pozlar veriyor. diğer yanda da günlük elbiseleriyle bayanlar. asıl ben buna bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorum..

mnim dedi ki...

Ben de aynen perhiz-lahana turşusu görüşüne katılıyorum. Reklam için tek uygun mekan plaj mıydı? Eger oyleyse plaj gibi bir plaj olsaydı! Ülker ürünlerini zaten almıyorum, bir de boyle insanın gözüne sokunca iyice uzaklaştırıyorlar markadan.

Filiz Kirazoğlu dedi ki...

ya tamam peki, hepsini görmezden gelelim bu reklamların, tamammm!
peki cola turka cappucino'nun radyo reklamındaki o şuh sesli kadın ne öyle..! duymazdan gelemedim :)))
aynı kadın magnum reklamını da aynı şuh ses tonuyla seslendiriyor)
evet evet, bu ne perhiz bu ne ülkeeer?

Unknown dedi ki...

bu konu bigumigu da da bolca tartışıldı 2 farklı görüş olarak.
bize antipatik geliyor, bizi sinirlendiriyor, marka imajı bize göre yerin dibinin dibinde ama markanın bizim görüşlerimizi zaten tabiri caizse sallamayacağı bi gerçek
kendi kitlesi memnun, marka memnun
ama alt metinleri okuyabilenler memnun değil, zaten hedef kitle de onlar değil
yani plajda neredeyse boğazlı kazakla dolaşan kızlar onlar için perhiz-lahana turşusu olayını değil, aman da ne başarılı reklam olmuş mesajını veriyor
biz de sadece konuşuyoruz, sinirleniyoruz işte...