16 Ağustos 2007 Perşembe

Mor fikir


Bir süredir teknoloji alışverişlerimi yapmadan önce piyasa fiyat araştırmasında referans aldığım bir site var: www.teknofiyat.com

Arabirimi son derece kullanışlı olan bu siteyi de askerden döndüğümden beri kullanıyorum. Hatta, yakın zamanda çok ihtiyacım olan bir elektronik ürünü de bu siteden yaptığım araştırmayla, daha önce hiç alışveriş yapmadığım küçük bir firmadan, sitede gösterilen fiyatla da aldım.

teknofiyat.com şimdiden kendi kulvarında en büyük referans noktası. Biraz bakınca tasarımındaki sadelik, kullanımındaki kolaylık ve sonuçların tutarlılığı aklıma google'ı getirdi. Google'da, Yahoo'yu bu şekilde alt etmemiş miydi?
Türkiye'de teknoloji alışverişinin Google'ı olabilecek bir site bence teknofiyat.

Teknoloji alışverişlerini sık yaptığımı söyleyemem, ancak takip ederim. İnternet'ten en çok satın aldığım ürünler ise genellikle kitaplar oluyor.

Geçenlerde ucuzluğundan dolayı kitap alışverişlerimde tercih ettiğim bir sitede yaptığım kitap alışverişini onaylamak üzereyken tutarı (78 lira) çok bulmuştum. Herhangi bir "brick and mortar" kitabevinden daha ucuz olmayan fiyatları görünce, pahalı olduğunu düşündüğüm başka bir siteye, kıyaslama adına şöyle göz attım. Gördüm ki aynı alışverişim orada, hem de kargoyla beraber tahminimden daha az (56 lira) tutuyor. Şaşırmama rağmen tercihimi göz atmak için bulunduğum siteden yana kullandım. Kendi kendime bir araştırma yapmasaydım aynı bütçeyle bir kitap daha az almış olacaktım.

Piyasada bunca kitap satışı yapan site varken ve hala türerlerken, bir tane akıllı girişimcimiz çıkıp ta lideri takip etmek yerine, kitapseverler için teknofiyat.com benzeri, kendi kulvarında rakipsiz bir referans noktası yaratmayı düşünemiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende www.en-uygun.com'u kullanıyorum. Yüzlerce alışveriş sitesinde online arama yapıyor! Birde tek ürün sitelerini takip edebiliyorum buradan. Kullanımı ve işleyişi ile çok güzel bir site...