28 Temmuz 2008 Pazartesi

Hatırlanmak

Telefon çalıyor ve bir ses "merhaba" diyor, "Eren bey hatırladınız mı geçtiğimiz günlerde görüşmüştük? Ben ..."

"Hayır hatırlayamadım" deyince bozuluyor.

Bu soruyu sorarken kendisini hatırlamamı sağlayacak bir intiba bıraktığından emin gibiydi...

Bunu soran kimse bir iletişimciydi...

Siz böyle sorular soruyor musunuz?

Eğer soruyorsanız, insanlara kendinizi hatırlatacak özel birşey yapıyor olmanız lazım! Giyim-kuşam haricinde, selamlamanız, sohbeti yürütüş şekliniz, kapanış cümleniz, hatta attığınız maillerin sonuna koyduğunuz imzanız bile karakteriniz ve mizacınız hakkında ipucu verebilir.

Her insan hatırlanmak istiyor, ancak bunun için çok azı çaba harcıyor...

7 yorum:

Aylin dedi ki...

Kisinin kendisini tanitmamis olmasi baslica bir sorun bence.

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Selam Aylin,

Bir yanlış anlaşılma olmasın, "Ben..." ile devam eden kısımda kendini tanıttı =)

Aylin dedi ki...

Pardon, biraz dikkatsiz okumusum galiba:)

Adsız dedi ki...

Evet bu gibi durumlarla bazen karşılaşılabiliyor. Ama iyi bir iletişim için karşı tarafa düşen sorumluluklar nedir sizce? (yani telefondaki kişinin kim olduğunu hatırlamayan tarafa düşen sorumluluk)

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Güzel soru. En iyisi, buna cevap verebilmek için ayrı bir yazı yazayım...

ishcholic dedi ki...

iletişim..günlük hayatın vazgeçilmezi..gerek sosyal yaşamda, gerek iş hayatında kaç farklı insanla iletişiyoruz (!) acaba..kaç farklı yüz, kaç farklı giyim-kuşam, kaç farklı tarz, kaç farklı ses (tonu)..ve bu koşuşturmaca içerisinde, sabah ne yediğini hatırlayamayan bünyeler için geçtiğimiz günlerde konuşulan kimseleri hatırlayabilmek bir meziyet midir, yoksa bir toplum kuralı mı..?..Benim zehir gibi hafızam var gördüğümü, konuştuğumu unutmam, o ayrı..Ama bence bu unutmanın altında yatan temel etken insanların bakması ama görmemesi, duyması ama dinlememesinden kaynaklanmakta..Bi sorun kendinize gün içerisinde kaç farklı insana bakıyor ancak kaçını görüyorsunuz, kaç farklı insanı duyuyor ama gerçekten kaçını dinliyorsunuz...?

Acqua dedi ki...

Telefonla iletişimde eğer çok sık görüşmediğim birini arıyorsam ilk başta muhakkak kendimi tanıtırım. Çünkü benim telefondaki sesi tanıyamadığım çok olmuştur ve karşı tarafı aynı duruma düşürmemek için kendimi tanıtırım.