31 Temmuz 2008 Perşembe

Yarın hayatınızda...


MSN Messenger olmasa...

Microsoft yarından itibaren, neredeyse global bir internet iletişim markası haline gelmiş MSN Messenger hizmetini süresiz olarak durdurma kararı alsa ve serverları kapatsa... Tüm kontaklarınızı yeni bir Internet Messenger hizmetine taşımak zorunda kalsanız ve yeni bir messenger programı kullanmak zorunda olsanız...

Her daim arka planda çalışan ve sizi arkadaşlarınıza bağlayan bu programı özler misiniz? Yoksa umrunuzda olmaz mı?

12 yorum:

admin dedi ki...

Web 2.0'la beraber hayatımıza giren diğer uygulamalar sonrasında, bence, msn nessenger popülerliğini yitirdi.

hatta bence o kadar yitirdi ki, bilgisayarımdaki msn'i en son ne zaman açtığımı bile hatırlamıyorum..

Adsız dedi ki...

Sanırım ben de Iraz'a katılıyorum bu konuda.
MSN benim de artık çok çok ender kullandığım bir uygulama.
Daha çok google talk kullanıyorum, skype bile son dönemde işlevini kaybetti gözümde.

Aylin dedi ki...

Aninda ileti ve dosya gonderme fonksiyonu haricinde msn'i kullanmiyorum ( baska ozellikleri var mi onu bile bilmiyorum:) ) Aslinda bu olayi bile cok sevmiyorum. Zaman zaman uzak kalmayi tercih ediyorum. Ama kullanmak istedigim zaman ayni fonksiyonlari sunan herhangi bir programi kolayca kabullenebilirim herhalde.

bilog dedi ki...

ben de son zamanlarda g-talk kullanıyorum ama msn çok önemli. msn hesabı yetiyo çoğu kişiye, o yüzden g-talk hatta gmail hesaplı e-mail almıyor. onlarla iletişimi kurmam için msn şart.

ben yıkılırdım:)

Lyn dedi ki...

messenger'ı uzun zamandır çok fazla kullanmıyorum. web2.0 ile birlikte farklı platformlarda gereksinmelerimizi karşılayabiliyoruz. tercih edebiliyoruz ve yerine bir başkasını koyabildiğimiz servisleri artık aramamamız doğal...

ancak, tercih edebilme şansımızı elimizden alan çok daha ciddi bir durumla karşı karşıyayız ülkemizde maalesef, ki o da "mahkeme kararıyla engellenme" mevzusu.

sansürlenen video paylaşım servislerinden rahatça istifade edemiyor oluşumuz, bilgiye erişimimizi engelliyor ve bu durumdan çok rahatsızım. engellenmiş olmak ayrı bir sorun, engellenen sitelerden istifade edebildiğimiz kaynakları başka sitelerden kolay bulamıyor oluşumuz ise ayrı...

Ahmet DURMUSOGLU dedi ki...

Uzun zamandır msn paralı olacak,msn kapatılacak gibi e postalar göderiliyor zaten.Msn video ve dosya paylaşımında hala rakipsiz.G talk msn yanına bile yaklaşamaz.Çok yoğun bır kullanıcısı olmasamda hayat kurtarıcı fonksıyonları olmustur benım ıcın ödev ve iş için olmazsa olmaz.

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Bilal;
Evet, msn halen IM pazarındaki en yaygın, en çok aktif hesabın bulunduğu platform ve bu (IM pazarı için) oldukça uzun bir süre daha böyle devam edecek gibi gözüküyor. İnsanoğlunun "eski alışkanlıklardan kopamama korkusu"ndan da nasibini alarak varlığını bir süre daha sürdürebilir =)

lyn;
Bu konuyu dün Bilal'le konuşmuştuk, aslında yapılan bütün bu sansür web 2.0'ın gelişimine darbe vurmak için bilinçli mi yoksa tamamen spontane alınan bilinçsiz kararlar mı karar veremedik. İkincisi olduğunu sanmıyorum, ama öyle ise durum çok tehlikeli gibi!

Adsız dedi ki...

2 sene önce umrumda olurdu, artık olmaz. Ben mikro bloglarla, friendfeed ile, twitter ile, feysbuk ile şu an daha mutluyum. Seneye belki onlara da ihanet ederim :)

Zafer Yılmaz dedi ki...

Eski alışkanlıklar çabuk unutulur, özellikle de günümüz teknoloji dünyasında.

Eskiden mIRC vardı. Saatlerce chat odalarında geyik yapar, kanalları ele geçirmeye çalışırdık. Derken ICQ çıktı, mertlik bir nevi bozuldu. Favori arkadaşlarımızı listemize ekler, sohbet ederdik. IM mesajlarının bir nevi babasıydı diyebiliriz. Daha sonra Microsoft'un devrim yaratan MSN Messenger'ı çıktı. Herkes bir anda adapte oldu, çünkü arayüzü çok basit ve kullanışlıydı. Şimdilerde daha çok kominikasyon için SKYPE kullanılsa da, MSN hala popüler. Alternatif olarak Gtalk varmış. İlk defa geçenlerde kullandım, pek kullanışlı gelmese de mail ile entegreli olması sebebiyle kullanıcılar beğenecektir.

Web 2.0'ın getirdiği bazı yenilikler olabilir ancak hiçbir web arayüzü normal programların getirdiği güvenlik öğelerini barındırmaz. Gerçi bu sadece işin teknik tarafı bilenlerin umurunda olduğu için millet yine işin kolayına kaçarak, en kullanışlı olanı tercih edecektir.

Adsız dedi ki...

skype bana kalirsa msn'den cok daha basarili. msn'in yok olmasi pek fark etmez acikcasi. msn benzeri bir ton uygulama var...web 2.0'nun diger uygulamalari olsa da skype'in ya da msn'in farkli bir iletisim tarzi oldugunu dusunuyorum. dolayisiyla, msn gider baskasi (daha iyisi) gelir gorusundeyim.

Adsız dedi ki...

"skype varken, MSN'in esamesi okunmaz" diyecektim. Fatmanur Erdoğan özetlemiş.

Adsız dedi ki...

skype ve gtalk varken ve bana daha da fazla özellik sağlıyorken heralde umrumda olmazdı.