18 Eylül 2008 Perşembe

Değişime uyum

Son zamanlarda herkesin tek derdi var; Yeni Facebook tasarımı.

"Back to old Facebook" butonu kalkınca bu durum bir anda bütün dertlerimizin önüne geçti, öyle ki bir çok insanın kişisel iletisinde yeni Facebook tasarımına lanet (hatta küfür) yağdırdığını ve bu konuda sızlandıklarını görüyorum.


Değişime direnç göstermek çoğunluğun tepkisidir.
Pek az insan yeniliği (gelişmeyi) benimseyebilir.
Benimseyenlerin çok daha azı da bundan kendine bir fayda çıkarır, onlara "innovator" diyoruz!

Alın size mikro bir iş fikri; Bir sürü insan eski Facebook için kıvranıyor, bir paravan web sitesi (ya da application) tasarlayıp Facebook'u eski haline getirebilirsiniz...


1 milyon müşteriniz şimdiden hazır...

7 yorum:

bilog dedi ki...

Yenisini beta zamanından beri kullanıyorum. Facebook'un gerçek amacına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Applicationları ayrı bir yerde tutması benim için çok önemli. Çünkü bazıları o kadar abartıyor ki, internet browser'iniz bazen takılabiliyordu. Yenisi iyidir iyi:)

Bi de dediğin paravan olayını yapmışlar galiba ama bulamadım. Bir arkadaşım söyledi, eğer beni yemediyse...

Adsız dedi ki...

Yeni facebook teması gerçekten iğrenç! Facebook'un orijinal temeası gitmiş, sıradan bir tema gelmiş. Yenilikler olabilir; ama görüntü de önemli! Eğer böyle devam ederse, hesabımı donduracağım ve facebook'u hayatımdan çıkaracağım...

Aylin dedi ki...

Kesinlikle bilog'a katiliyorum. Mutlaka farkli bir kullanim olacagi icin yadirganacaktir. Ama alismak cok uzun surmeyecektir.

bilog dedi ki...

Eskisine dönmeyi vaad eden bir grup buldum. İsmi: ** Easy way to go back on the old facebook **

Olacağını hiç zannetmediğim halde yine de denedim. Tabi ki olmadı. Şöyle bir açıklama var grupta: "SORRY FACEBOOK TEAM HAS REMOVE THE APPLICATION :(
BUT STAY TUNE WE ARE WORKING ON SOMETHING :)"

15.000'e yakın kişi üye olmuş ve hepsi de yorumlarda bi türlü beceremediklerini yazmış. Allah akıl fikir versin bunlara ne diyim :)

Adsız dedi ki...

Bankaların internet şubeleri için yapılan bir araştırma, tek bankayı kullananların 2inci bir bankanın internet şubesini kullanmaya başladıklarında sıkıntı çektiklerini, beğenmediklerini, eleştirdiklerini söylüyor.

Komik olan şu: Aynı kişilerle aynı araştırma uzun süre sonra yapıldığında, gerçekten kolay olanı söylüyorlar ve bu çoğunlukla ilk söyledikleri olmuyor.

Yani, değişime karşı koyuş, internet şubeleri için bile geçerli

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Bilal;
Bu furya bir süre daha iyi işler, hazır trend değişime direnç göstermekken "uygulama yapalım (ya da yapmış gibi davranalım) ve reklam gelirlerini cebe indirelim" diyenler çıkacaktır.

Uğur Abi;
eBay'in ilk tasarımında arkafonu sarı renkmiş. Kurumsallaşma sürecine giderlerken pazarlama ekibi gözü fazla yoran sarı rengi kaldırıp kullanıcıları sitede daha fazla tutabilmek adına beyaz arkafon kullanma kararı almışlar ve bunu hemen uygulamışlar, ancak onbinlerce kullanıcıdan şikayet maili aldıklarında bu karardan hemen vazgeçmiş ve aynı sarı arkafona dönmüşler.

eBay pazarlama ekibi çözümü, her gün sarı tonunu bir kat beyaza yaklaştırarak, yani rengi açarak çözme yoluna gitmiş.

30 günün sonunda sayfa tamamen beyaz arkafona dönmüş ve aldıkları şikayet maili bir elin parmakları kadar azmış neredeyse...

Bu tip değişimlerde çoğunluğu mutlu etmek için önemli olan şeyin geçişi sert bir şekilde yapmamak olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Katılıyorum.

Üstelik buradan şu deyişi de çıkarabiliriz. "Değişime uymayanı uydururlar" :-)