31 Ağustos 2007 Cuma

In-store

Bugün Göze ile İçerenköy Carrefour'daydık...



İlk olarak Philips karşımıza çıktı.
Küresel Isınma'ya duyarlı olduklarına, sevimli tasarruf ampullerinin şaşkınca etrafta dolaşıp, tüketicilerin yolunu keserek onları daha az enerji sarfettirmeye (ve dolayısıyla, tasarruf ampullerine) yönelten kampanyalarına dikkat çekiyor.

Diğer bir kaç sıradan uygulamadan sonra Selpak dikkatimizi çekiyor.



12'li paket havlu alana yanında fil yavrusu veriyorlar. Tıpkı Pınar Süt'ün Beyn, Kemmik ve Baarsak verdiği gibi... Yalnız burada, ürünü alanlar bu fil yavrusuyla birlikte fotoğraf çektirme şansını yakalıyorlar. Çekilen fotoğraf özel tasarımlı bir kartın içine yerleştirilip müşterilere veriliyor. Bir kaç çocuklu ailenin bu uygulama vasıtasıyla satın alma gerçekleştirip fotoğraf çektirdiklerine şahit olduk. Güzel.


Bu da kaçırmadığım bir detay. Efes Ice, özel bir bira, belli bir soğukluk derecesinde bekletilmesi gerekiyor, dolayısıyla dolabının ayrı olması lazımdı, ancak Efes birayı önceden piyasaya sürdü ve şu an tanıdığım bir çok insan, Efes Ice'ı, pek esprisi olmayan sıradan bir bira olarak görüyor. Halbuki birayı doğru ısıda (fotoğrafta pek net olmasa da dolabın üzerindeki dereceden -2 olduğunu anlıyoruz) açtığınızda havayla temas ederek bir kısmı buz halini alıyor, ancak tadında bozulma olmuyor. Ben 2 ya da 3 sefer bu kıvamda yakalayabildim. Dolabından alıp içmek gerekiyor demek ki. Efes gibi bir marka nasıl böyle bir zamansızlık yaptı anlamak mümkün değil.

Bunlar dışında supermarketlerde bu ara inanılmaz büyük bir iletişim kirliliği söz konusu. Back to school periyodu malum, tüketimin fırladığı dönem. Eylül ayı alışverişlerinizi haftaiçi yapmaya özen gösterirseniz haftasonları oluşacak insan kalabalığının ve market arabasını sürmenize bile fırsat bırakmayan standların, bumperların, showcardların sizi daraltmasını önlemiş olursunuz.

2 yorum:

h k dedi ki...

philipsi görseydim çekil önümden derdim, rahatsız edici olabilir bazı müşteriler için aklıma küresel ısınma gelmedi benim hiç ama kızlar ve çocuklar içim etkileyici olabilir:)
selpak fillerin sevimliliğini yanısıra fotoğrafla daha çok etkilemiştir heralde, onu alabilirdim güzel bir hediye olabilir:)
efese gelince bira içmem ama pazara giriş sürecini tam bilmesem de zamanlama hatasından çok iletişim hatası gibi geldi, özel olduğunu duyurmadan pazara sunmak değil de özel olduğunu duyurmayı beceremeyip pazara sunma gibi.
okullar açılıyor ramazan geliyor herkes pastadan pay almaya çalışıyor ama her yer philips gibi kuklalar ya da çeşitli standlarla dolunca firmaların aradan sıyrılabilmek çin "dare to be different" olmaları gerekiyor selpak gibi:)

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Göze'yi zor zaptettim almaması için, rasyonellikten yanayım çoğu zaman =)
Gerçekten de o almasa bile ben alıp hediyeyi ona verecektim. O kadar çok istemişti onu, görüyorum ki aklı kalmış =)
Bir daha gittiğimizde orada olurlarsa alırız, filin yanında fotoğraf ta çektiririz söz ;)