8 Ekim 2007 Pazartesi

Arçelik Techtouch

Arçelik bu tempoyla oldu Argelik. Gün geçmiyor ki beyaz eşyaya bir yenilik, bir farklılık getiriyorlar. Vestel'de onlardan aşağı kalmıyor elbette, ancak bu seferki gerçekten hayat kolaylaştıracak cinsten.

Techtouch bulaşık makinesi'nin en büyük özelliği, tek tuşu ile yıkama işlemini halletmesi. Özelliklerinin yanında ismi de çok kurnaz ve keyifli geldi bana. Makinayı tek tuşa basarak başlatıyorsunuz ve gerisi tamamen ona kalıyor dedik, çalışma prensibi şöyle;

-Yük sensörü makinaya koyduğunuz bulaşık miktarını belirliyor ve ona göre su harcaması yapıyor,
-Kirlilik sensörü bulaşıkların kirlilik derecesini ölçerek en uygun programı ayarlıyor,
-Su sertlik sensörü suyun sertliğin ölçerek yıkama için en uygun ayarları yapıyor ve bulaşıkları kirece karşı koruyor,
-Parmak izi bırakmayan yüzeyiyle temizliği kolay hale getiriyor.

Temel özellikleri bunlar. Benim gibi bulaşık makinası kurmayı bilmeyenler, susuz kaldığımız bu dönemde su tasarrufu sağlamak, tabak çanaklarımızın daha uzun dayanması ve estetik bakımdan kurtuluş için büyük çözüm gibi görünüyor.

Bu arada ben bu önemli yeniliğin (ntvmsnbc.com banner'ı hariç) halen bir reklamını göremedim. Gören var mı?

Tebrikler Arçelik!

6 yorum:

h k dedi ki...

burda duydum ilk, valla uzun bir süre bulşaık makinaları ilgi alanımda olmayacak gibi duruyor ama yine de isim güzelmiş,eren sen de bu argelik'in isim hakkını al bence:)

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Argelik bir anda geliverdi aklıma. Fena isim değil aslında, böyle bir fikir kulübü kursa Arçelik, insanların kafalarındaki fikirleri falan etkileşimli bir Web sitesi üzerinden paylaşsalar... Fena olmaz bence, Arçelik'e yakışır =)

Adsız dedi ki...

2001 yılında tek tuş bulaşık makinelerini Siemens markasıyla piyasaya sürdük. 2007 yılında da Arçeliğin böyle bir makineyi ilk defa ancak çıkartabiliyor olması ve bunu ilk yaptık diye duyurması elbette bizi çok güldürdü! Bulaşık makinesi pazarı ise henüz yeni yeni canlanmaya başladığından tüketicilerin bu reklamlarımızı hatırlamıyor olması doğal...

Yakında bu konuyla ilgili haberleri izlemeye devam edin lütfen...

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

Çok şaşırdım, elinizde bu yaptığınız lansmanla ilgili görsel doküman mevcutsa (ürün kataloğu, basın ilanı vs.) ve görmemin sakıncası yoksa burada paylaşmak isterim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Evet elimde elbette 2001 yılında yaptırmış olduğumuz reklamlar var. Oldukça yüklü dosyalar yanlız. Yollanabilir bir hale getirebilirsem iletiyor olacağım...

Adsız dedi ki...

Bizide Arçelik olarak otoprogramlı bir makinaya tektuşlu demeniz güldürüyor açıkcası. Bu özellik yıllardır Arçelik makinalarda da var. Biz bahsettiğiniz makina dahil herkesteki tuşları sayıyoruz sayıyoruz bir tek bizimkinde tek tuş çıkıyor ne hikmetse. Komik :)