5 Eylül 2007 Çarşamba

Alternatif mecra

Geçtiğimiz hafta Caddebostan'da otururken kalabalığın ilgisinin bir noktaya toplandığını farkettik, dönüp baktığımda sırtlarındaki donanımla hem sesli, hem de tepesindeki LCD ekranla görüntülü reklam mecrası haline gelen bu arkadaşları gördüm.



T-Shirt üzerindeki reklamları zaten biliyorduk, alnına yazı yazdıranları, hatta koluna, omzuna ve çeşitli uzuvlarına dövme yaptıranları da gördük, ama bu bambaşka olmuş. Kaplumbağa gibiler, azıcık öne doğru eğildiklerinde LCD'ler gözünüzün içine giriyor.

Çok fütüristik, ama etkisiz. Neden? Konuşulan şey bunu kullanan markalar değil, icadın ta kendisi oldu, ondan. Değişik reklamlar vardı ama şimdi bile hangi markaların reklamlarının olduğu, aralarında bir tek Hürriyet'i hatırlıyorum, onu da sesi çok yüksek olduğu ve sürekli tekrar ettiği için. Videosu da mevcut, onu da gün içinde eklerim.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

tek bi markanın reklamını yapsa daha mantıklı ve işlevli olabilir sanki
anladığım kadarıyla birden çok markanın reklamını döndürüyor
kullandıkları t shirtler de kocaman d smart logosu ile mesela dsmart kanallarını bangır bangır bağıran bi çalışma fena olmazdı
ürün kadar reklam da ilgi çekerdi
hem fütüristik, hem etkili; neden olmasın:)

h k dedi ki...

süper ya, adeta jetgillerdeymişim gibi hissettim:)

Zafer Yılmaz dedi ki...

Sanırım sadece Hürriyet'in reklamı yapılıyordu, tam hatırlamıyorum.Fikir güzel, ama görüntüden çok ses ön plandaydı.Görselliğe fazla aldanmayın ;)

bilog dedi ki...

bu işi bir ajansta görmüştüm aylar önce yapar mısın diye de teklif almıştım. burdaki kullanım fotodan da olsa gerek çok belli olmuyor ama, bir broşür vardı ona göz attığımda gayet net bir görüntü ve çok etkili bir mecra gibi görünmüştü benim gözüme. daha çok partilerde, kutlamalarda kullanılacaktı. sokakta da etkili olabilir tabii ama fotodan sorgu odalarındaki lambalar gibi göründü gözüme bu iş:)

bilog dedi ki...

bu arada ekran taşıyanlardan en soldakini tanıyorum puhaaa :)

esrArengiz dedi ki...

ben de 10 gün önce istiklal caddesinde gördüm. Formula 1 için yapıyorlardı. yalnız olayın ne olduğunu anlamakta o kadar zorlandım ki ben de, sadece giderken şapka ve t-shirtlerinden farkettim. birbiri ardına sıralanmış 4 kişi tepelerinde LCD ekranlar haldur huldur geçip gittiler şaşkın bakışlar arasında. caddenin o kalabalığında herkes olayı kavramaya çalışırken mesajı almak zaten imkansız.
ben alternatif mecra için kullanılan araç evet güzel, fakat mecra yanlış, zamanlama yanlış diyorum.