27 Eylül 2007 Perşembe

Gerilla outdoor uygulamaları

Son günlerde paylaşmak istediğim bir kaç güzel outdoor uygulaması gördüm. İlki HP'ye ait.


Bir çok kullanıcının HP'nin üstün baskı kalitesinin farkına varması ve diğerleri ile arasındaki farkı ortaya koyması için bu gerilla uygulamayı yapmışlar. Çok akıllıca, çok dikkat çekici, çok güzel.

Buzzy isimli bir araç servisi için yapılan gerilla uygulaması;


Aracınızı bu şekilde gördüğünüzde muhtemelen aklınıza gelecek ilk şey "Bunu kim tamir edecek?"tir diyor Buzzy. Aracın yanına gittiğinizde görüyorsunuz ki aracınızdaki hasar görüntüsü yalnızca bir sticker. Kendimi düşünüyorum da, camıma bu sticker'dan yapıştırılsa ve kırıldığını düşünsem muhtemelen sinirimden delirirdim
, hasar olmadığını gördüğümde tepkim ne olurdu halen bilemiyorum ama o sinirden sonra gülümsemeyeceğim kesin! Yine de oldukça dikkat çekici ve farklı bir uygulama.

Sonuncusu ise Topvar bira'dan.


Amaç buz hokeyinin ve Topvar'ın bağdaştırılması, ancak spor müsabakalarına alkollü içki sokmak yasak olduğundan farklı bir yaklaşım sergilenerek taraftarlara Topvar şişesinin şeklinde düdükler veriliyor. Bu sayede taraftarlar hem TV'den Topvar içiyormuş gibi görünürken, hem de takımlarını desteklemiş oluyorlar.

Televizyonda bira reklamı mı? İsteyince oluyormuş demek ki!

3 yorum:

esrArengiz dedi ki...

Topvar harika iş çıkarmış. ilk defa burada görüyorum, 10 üzerinden 10 benden. hatta yıldızlı..

Unknown dedi ki...

gerçekten çok hoş ve yaratıcı
ama bu yasağın olduğu her ülkede böyle -miş gibi gösterilen bir içki reklamının tv lerde döneceğini zannetmiyorum
bu bile bir özendirme gibi görünecektir sonuç olarak
ama fikre bayıldım, mağdem öyle, işte böyle demiş adamlar direk:)

Eren Kumcuoğlu dedi ki...

jansu:

Evet, Topvar uygulamasının bu kadar hoşuma gitmesinin nedeni de bu meydan okuyan tavrı oldu. Gerilla'yı olması gerektiği gibi kullanmış, hem bir savaşa döndürmüş hem de stadlara girerek hedefine ulaşmış =)